I morse när jag hade stoppat bra musik i öronen och gått ut med hundarna för en tidig morgonpromenad så såg jag något som glimmade till på en blöt stenmur. En drottningkrona!👑 Ja kronan hade ju inte äkta rubiner och diamanter instansat i den som man kunde tro vid första anblicken utan mera hårdplast och påmålade rosa färger. Att det skulle vara det först nämnda är ju en lågoddsare men ni vet vad jag menar. Jag har alltid varit skattletare och när jag har kunnat så då har jag tittat i marken efter roliga och udda saker så för mig blev ju detta en riktig bingo, en symbolisk bingo denna gång. Något som jag ofta, ofta ser är hjärtan av olika de slag. I molnen, stenar, mönster i ett barken på ett träd, virad ståltråd, chips, klistermärken så listan kan göras lång och det är inte konstigt att min Nära med Nina är hjärtformad💟.

Att hitta något som kan ge en hälsning betyder mycket för mig som den lilla människa jag är utan att läsa in för mycket i det. Och en hälsning från Gud? Något som är större än mig och har en omsorg och uppmuntran i allt som är livet. Jag har noll koll på drömtydningar, horoskop, teblad och så mycket mera som finns så jag drar inte iväg på för stora växlar utan det ger mig värme inombords. Sen så beroende på vad jag hittar så får endast fantasin sätta gränser eller fyndet så klart, en femhundring kan ju vara en ny klänning. En gång hittade jag en liten svart barbiesko på backen och då blev den fria tolkningen att jag skulle köpa mig två!! par egna sprillans nya skor till min makes stora förvåning.

Så okej denna drottningkrona denna arla lördagsmorgon, vad tänkte jag om den hälsningen? Jag har nu skrivit en bok så när du läser detta så har den säkert  just precis kommit ut i bokhandeln. Vilken resa denna bok har varit ändå, från att tänka; hur svårt kan det va? Till att verkligen göra det!! Skriva varje ord och få ihop den röda tråden man har i huvudet. Det är att våga vara sårbar och sårbarhet leder till mod. Och för mig är mod (och ta plats) i emojiform just en 👑. Så jag tänkte rätt och slätt när jag såg denna plastkrona, att jag är modig, jag är på rätt väg och detta kommer att blir bra. 

Jag sade lite skojfriskt och en droppe kaxigt, till en nära vän när jag sade att jag skulle skriva en bok på ett halvår, "Hybris är för nollor, högmod är för drottningar." Så idag tänker jag gå runt med min imaginära krona lite på sniskan hela dagen lång, för det är ledig lördag och solen skiner.👸🏼

 Sen så lät jag den lilla plastkronan ligga kvar på stenmuren, för det kan vara en liten femåring som vaknar upp och är ledsen över att den är borta eller är den kvarglömd av en 37 årig kvinna som just har haft en möhippa, vad vet jag? Jag vet bara att den skiner i all sin prakt där den hör hemma.

Nina Månstråle 2024-02-17