”Från att bära skammen tungt till att omfamna sårbarheten och leva med hjärtat fullt öppet” - detta är kärnan i min första bok "Den lilla boken om Sårbarhet". Med denna bok som guide bjuds du in att utforska din egen sårbarhet på ett djupare plan. Genom att dela med mig av mina personliga erfarenheter och ställa tankeväckande frågor, samt dela användbara tips, hjälper boken dig att upptäcka nycklar till självinsikt och skapa mer meningsfulla relationer till andra.

Denna charmiga pocketbok förgylld med illustrationer av Pernilla Öman, uppmanar oss att inte längre gömma oss bakom en fasad av skam eller osynlighet. Istället betonas vikten av att leva autentiskt och med hjärtat öppet, att våga visa upp våra unika sidor och låta vår sårbarhet bli en del av vår styrka, vårt mod. Det gör att vi får djupare relationer till våra medmänniskor och förstår oss själva lite mer. Ett citat från boken lyfter fram detta budskap: ”Vi är inte menade att leva bakom murar av skam eller gömma vår sårbarhet. Vi är tänkta att leva med modet att vara sanna mot oss själva, med våra sårbarheter som vår styrka.”

Utdrag från Den lilla boken om sårbarhet: ”Vi är inte menade att leva under en rustning, inte tänkta att dölja vår sårbarhet. Vi måste inte fortsätta vara osynliga för att vi tidigare i livet inte blev sedda eller för att någon inte hörde oss. Vi är tänkta att leva våra liv med hjärtat i handen. Helhjärtat med våra konstigheter blottade och synliggjorda. För att påminna mig själv om det här har jag tatuerat in ordet ”helhjärtat” där mitt hjärta sitter. Det hjälper mig att komma ihåg att jag är okej, att jag är tillräcklig, att jag får finnas här på jorden med alla de känslor jag rymmer.”

Nina Månstråle

"Den lilla boken om skam" (medförfattare Kerstin Stockhem) släpps hösten 2024.